Gyurátz Ferenc

EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, PÁPA

Főoldal Menü megjelenítése/elrejtése DigitNapló
img1img2img3img4img5img6img7img8img9img10img11img12img13img14

Házasság hete

 

A házasság hete – Február 12 – 18. „A jó házasság ma is menő”

BŐVEBBEN a lelki táplálék menüpontban.Iskolavár 2018

Bemutató órák: 2018. március 14.

9.00. Magyar – tanít: Jakabné Teke Ágota

10.00. Rajz – tanít: Rókáné Varga Mónika

Iskolavár foglalkozások:

2018. február 23;

2018. március 2-9-23.

A foglalkozások péntekenként 16.30-kor kezdődnek, és várhatóan 18 óráig tartanak.

 Az internet veszélyei

Az internethasználat veszélyeiről tartott előadást Császárné Elek Veronika a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosoknak.Adó 1%

Kedves Szülők és Hozzátartozók!

 

Önöknek idén is van lehetőségük személyi jövedelemadójuk 1-1%-ával segíteni a támogatásra szorulókat és egyházunkat. Kérjük, tegyék ezt meg, tiszteljék meg bizalmukkal a Magyarországi Evangélikus Egyházat, illetve intézményünket támogató alapítványunkat. Felajánlásaikkal nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egyházunk és az iskola alapítványa több segítséget nyújthasson.

 

 

Esetünkben a Magyarországi Evangélikus Egyház technikai száma: 0035

Gyermekeink szolgálatában a Cirenei Simon Alapítvány működik.

Címe: 8500 Pápa, Árok utca 12.

Adószáma: 18938759-1-19

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a 2018-as adóbevallási időszaktól jogszabályi változás miatt, ha valaki nyilatkozik bevett egyház javára, akkor nyilatkozata visszavonásig érvényes, így erre nem kell majd minden évben külön figyelmet fordítani.

Az 1%-ról való rendelkezés során Önök az idei évtől kezdve nemcsak a civil kedvezményezettnek, hanem a kedvezményezettként feltüntetett egyházi szervezetnek is megadhatják nevüket, postai illetve elektronikus levelezési címüket.

Fontos tudni azt is, hogy az egyház számára való rendelkezés abban az esetben is érvényes, ha történetesen a családi vagy egyéb adókezdemények miatt a személyi jövedelemadó nulla forint, mert ebben az esetben az egyháznak még jár a rendelkezők száma után megállapított kiegészítő támogatás az államtól.

A Magyarországi Evangélikus Egyház és a Cirenei Simon Alapítvány nevében köszönöm támogatásukat.

 

Pápa, 2018. 02. 09.

 

                                                                                                            Szücs Gábor
                                                                                                               igazgató

 

A rendelkezést az alábbi módokon tehetik meg:

1.      A személyijövedelemadó-bevallás részeként 2018. május 22-ig ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen. Bevallási tervezetük online javítása esetén is lehetőségük van az elektronikus felületen az szja 1+1 százalékáról rendelkezni

2.      Amennyiben ezzel nem kívánnak élni, és Önök a munkáltatójuk útján rendelkeznek az adó 1+1 százalékáról, legkésőbb 2018. május 10-ig lezárt borítékban leadva is megtehetik a nyilatkozatot, ugyanis a munkáltató is összegyűjtheti ezeket. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jelük, a leragasztás helyén pedig az aláírásuk.

3.      A bevallástól elkülönülten 2018. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz a 17EGYSZA jelű nyomtatványon is nyilatkozhatnak (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban). A nyomtatvány letölthető a NAV weboldaláról.

 

Fontos, hogy a 2018. május 22-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkeznek befizetett személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról, a rendelkezésük érvénytelen, és a késedelmet igazolási kérelemmel sem menthetik ki.

Hogy az Önök által idén megjelölt kedvezményezett részesült-e a felajánlott 1 (+1) százalékos összegből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekinthető. Ha Önök ügyfélkapuval rendelkeznek, a NAV elektronikus úton tájékoztatja Önöket a felajánlott összeg kiutalásáról.

Az 1+1 százalékról rendelkező nyilatkozaton Önök jelezhetik nevüket, postai illetve elektronikus levelezési címüket. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Akik valamilyen okból már megtették 2017. évi adóbevallásukat, azok május 22-ig utólag is rendelkezhetnek a bevallásról.

A Magyarországi Evangélikus Egyház jelenleg nyomdai úton készíti azokat a nyilatkozatokról szóló információs lapokat, melyeket hamarosan el tudunk minden családunkhoz juttatni. Nagyszerű eredmények az úszó diákolimpián

Aranyérmeseink: Borbély Anna, Szóllás-Bartl Barnabás, Feczkó Boróka

Ezüst érmet szereztek: Bérczi Bendegúz 2x, Borbély Anna, Bálint András 2x

Bronzérmesek: Bérczi Botond, Kőszeghy Fanni, Molnár Bendegúz, Gotthárd Boglárka

4. hely: Bérczi Botond

5. hely: Szóllás-Bartl Barnabás

6. hely: Heszler Lilla

7. hely: Kőszeghy Fanni, Heszler Lilla, Molnár BendegúzSzülői bibliaiskola : február 15.

A következő alkalom 2018. február 15-én 17 órakor lesz.
Téma: Sámuel első könyve -  Meghallom-e Isten szavát?


Az előző alkalom összefoglalása itt : LETÖLTHETŐ Iskolaújság

 

Az Iskolaújság legújabb, decemberi száma a jobb oldali menüben elérhető.Szülői bibliaiskola - január 11

A következő alkalom 2018. január 11-én 17 órakor lesz.
Téma: Mózes története - Hogyan kerülünk kapcsolatba Istennel ?


Az előző alkalom összefoglalása itt : LETÖLTHETŐÁldott karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!MeghívóAdománygyűjtés

 A Bohócdoktoroknak  csokoládét és rajzeszközöket, a baptista egyház által fenntartott anyaotthonnak tartós élelmiszereket gyűjtöttünk advent első két hetében.

Köszönet és hála minden adományozó családnak!Nálunk járt a Mikulás

A Mikulással készült fotók a Galériában találhatók.Gratulálunk!

A IV. korcsoportos asztalitenisz diákolimpia körzeti döntőjében iskolánk csapata ezüst érmet szerzett. A csapat tagjai: Fejes Bence, Juhász Mátyás, Tóth Attila Bence, Tóth Barnabás.

Gratulálunk a nagyszerű eredményhez.Szülői bibliaiskola - december 7.

A következő alkalom 2017. december 7-én 17 órakor lesz.
Téma: A legszebb ószövetségi történet - József és testvérei

Az előző alkalom összefoglalása itt : LETÖLTHETŐKedves Gyerekek! Kedves Szülők!

Idén is meghirdetjük karácsonyi jótékonysági akciónkat iskolánk tanulóinak, szülőknek és tanárainknak. Az idei esztendőben a pápai Kánaán-Ház Anya- és Leányotthont szeretnénk támogatni. Az intézmény otthont ad otthon nélkül maradt várandós, gyermekes szülőnek, valamint a családon belüli, illetve egyéb erőszaktól szenvedő/veszélyeztetett várandós, gyermekes szülőnek. Így az ellátott család lakhatásban, gyermekkel együttes elhelyezésben, otthonszerű ellátásban részesül.

Megkeresésünket nagy örömmel vették, és nagyon szívesen fogadnak tartós élelmiszereket és gyümölcsöket. Ruhákra, játékokra jelenleg nincs szükségük. Aki a feltüntetett adományok közül bármivel is hozzájárulna és támogatná a kisgyermekeket és az édesanyákat, adományait leadhatja iskolánk portáján. Aki pénzadománnyal szeretné támogatni az otthont, adományát befizetheti a Gazdasági Irodában. A gyűjtés határideje: 2017. december 13. (szerda)

 

Tegyük szebbé az otthonban élő gyermekek és édesanyák karácsonyát!

Jézus így tanította egykor a sokaságot: „Amit tehát szeretnétek,

hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény és ezt tanítják a próféták.” (Mt 7,12)

 

Erős vár a mi Istenünk!

                 

                                         Németh Katalin iskolalelkészVisszaérkezett üzenet

A Reformáció 500. évfordulója alkalmából minden osztályunk útnak indított egy lufit azzal a kéréssel, hogy a megtaláló juttassa vissza az iskolába. A második osztály üzenetét Pécsváradon a templom kertjében találták meg. Köszönjük Mosolygó Ágnesnek, hogy visszaküldte nekünk az üzenetet. Nagy örömet szerzett vele gyerekeinknek.A papírgyűjtés eredménye

 1. helyezett: 3. osztály (3694 kg, 119,16 kg/fő, 62.800 Ft)

 2. helyezett: 2. osztály (2749 kg,  94,79 kg/fő, 46.735 Ft)

 3. helyezett: 4. osztály (1943 kg,  62,67 kg/fő, 33.030 Ft)

 4. helyezett: 1. osztály (1221 kg,  39,38 kg/fő, 20.760 Ft)

 5. helyezett: 6. osztály   (822 kg,  37,36 kg/fő, 13.975 Ft)

 6. helyezett: 5. osztály  (1095 kg, 36,50 kg/fő, 18.615 Ft)

                     7. osztály    (949 kg, 36,50 kg/fő, 16.135 Ft)

7. helyezett: 8. osztály    (148 kg,   7,40 kg/fő,   2.515 Ft)SZÉPÜLŐ ISKOLÁNK

Az őszi szünetben kicserélték iskolánk régi épületének ablakait."MENŐ REFORMÁCIÓ"

A Reformációi Emlékbizottság által a reformáció 500. évfordulója alkalmából létrehozott mozgó emlékkiállítás "Menő reformáció" címmel 2017. november 7-én és 8-án lesz látható Pápán  egy 17 méter hosszú autóbuszon, amely a Gyurátz Ferenc u. 1. előtti épület előtt várja az érdeklődőket. 

Szeretettel ajánljuk mindenki figyelmébe.Papírgyűjtés

2017. november 7-én, kedden 07:30-tól 16 óráig.Szülői bibliaiskola

A következő alkalom 2017. november 16-án 17 órakor lesz.
Téma: A teremtés

Az előző alkalom összefoglalása itt : Legek könyveMesenap 2017

2017. november 24-én kerül megrendezésre iskolánk hagyományos "Mesenap"-ja. A hozzá kapcsolódó versenykiírások a jobb oldali "Mesenap 2017" menüpontban találhatók. 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!1956 eseményeire emlékeztünk

Németh Katalin iskolalelkész szolgálatával, és a nyolcadik osztályosok színvonalas műsorával emlékeztünk az 1956-os forradalomra. Az ünnepi áhitat után megkoszorúztuk Bácsi Sándor emléktábláját.KÖZEL koncert

A Reformációi témahét utolsó napján az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatóinak zenekara lépett fel templomunkban. Utána lufikat engedtünk el az iskolaudvaron a reformáció üzenetével. !

Iskolánk tanulói pozitív üzeneteket helyeztek el városunk különböző pontjain.Reformációi sátor

A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformáció 500 sátra iskolánkba látogatott. Diákjaink korhű ruhákba öltözhettek, és kipróbálhatták a könyvnyomtatást.Reformációi futás

Október 12-én délután a Várkertben rendeztük meg az immár hagyománnyá vált  "Reformációi futást".  Az alsósok 500 métert, a felső tagozatosok 1517 métert futottak.

Eredmények:

Alsó tagozat

1. Heszler Áron

2. Banai Zétény

3. Balázs Boglárka

4. Péterváry Csenge

5. Barth Móric

6. Béz Elizabet, Kántor Csongor

 

Felső tagozat:

1. Vas Olivér

2. Sántha Mátyás

3. Rózsahegyi Dániel

4. Pomher Martin

5. Pethő Zsóka

6. Kiss MátéÉltető vizeink — rajz- és meseíró pályázat a könyvtárban

Az Országos Könyvtári Napok keretében hirdetett rajz és meseíró pályázatot a Jókai Mór Városi Könyvtár. A pályázaton nagycsoportos óvodás és általános iskolás korú gyerekek  Éltető vizeink címmel alkottak történeteket és képeket a Tapolca patakról, a Bakony-érről vagy Pápa forrásairól, kútjairól és malmairól. Feczkó Boróka 8. osztályos tanulónk 1. helyezést, Király Eszter 7. osztályos tanulónk 3. helyezést ért el a meseíró pályázaton. Kardos Napsugár a hatodik osztályból dicséretben részesült.Reformációi témahét

Az október 8-i diákistentisztelettel kezdődött iskolánkban a Reformáció témahét. Az istentiszteleten tanulóink együtt szavalták el József Attila Erős vár a mi Istenünk fordítását. A hét folyamán a tanórákon Luther és a reformátorok életével, munkásságával, a reformáció történelmi hátterével, a kor művészetével foglalkozunk.

Hétfőn és kedden délután alsósaink a Luther rajzfilmet, a felsős napközis csoportok a Luther filmet nézik meg.

Szerdán meglátogatjuk az Ótemplomot, és reformációi vetélkedőn vesznek részt diákjaink.

Csütörtök délután 1517 métert futunk a Várkertben.

Pénteken délben KÖZEL együttes koncertjén veszünk részt, délután kerékpárral járjuk be a Reformációi emlékút Pápa - Takácsi szakaszát.Étkezési díjak befizetése

Tisztelt Szülők!
A mai napon minden étkező gyermek megkapta az októberi étkezési díjáról szóló számlát. Akik utalással szeretnék rendezni , az iskola számlaszámára utalják át október 19-ig. ( a számlán megtalálható) A közlemény rovatban tüntessék fel a kapott számla sorszámát (UT3/...../2017), és a gyermek nevét.
Akik a hagyományos módon szeretnének fizetni, október 12-én, csütörtökön tehetik meg a gazdasági irodában 07:30-tól 17 óráig.Teremtés hete

Az idei Teremtés hetén, szeptember 24. és október 1. között a Magyarországi Egyházak és intézményeik együtt gondolkodtak az ökológiai megtérés kérdéseiről. Iskolánk is bekapcsolódott a programba. 

1. nap - Az vagy, amit keresel

2. nap – Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

3. nap – Isten alkalmassá tesz

4. nap – Út a valódi közösséghez 

5. nap – A megtért ember világa 

6. nap – Elhívás és együttműködés 

7. nap – Istenre mutató teremtésMeghívóIdősek Világnapja

NEGYEDEKESEINK AZ IDŐSEK VILÁGNAPJÁN EGYÜTT ÜNNEPELTEK A BARÁT UTCAI OTTHON LAKÓIVAL.Szülői bibliaiskola az iskolában

Vegyük kézbe a Szentírást!

KATTINTS IDE

2017. október 5. 16.30
Szeretettel vár mindenkit az első alkalomra:
Szücs GáborTe szedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Iskolánk is csatlakozott a programhoz, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.Tanévnyitó 2017

A TANÉVNYITÓN KÉSZÜLT FOTÓK A GALÉRIÁBAN MEGTEKINTHETŐK.Füzetlisták a 2017/18-as tanévre

MegtekinthetőADÓ 1+1%

Kérjük az egyik 1%-kal támogassa iskolánk alapítványát!

Cirenei Simon Alapítvány adószáma: 18938759-1-19.

A másik 1%-kal a Magyar- országi Evangélikus Egyházat
Kedvezményezett technikai száma: 0035
Köszönjük támogatását!

Heti étlap:

Kapcsolat

  • Tel.: 06-89/313-483
  • Fax.: 06-89/313-483
  • E-Mail: gyuratzevisk@lutheran.hu
  • Cím: 8500 Pápa
    Árok utca 12.
  • Mobil: 06-20-824-65-66

Fenntarthatósági Témahét


Boldog Iskola

Tehetségpont


Őkoiskola

© Magyarországi Evangélikus Egyház 2008.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.